Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2012 18:53 - Слушай сърцето си!
Автор: konstant7 Категория: Други   
Прочетен: 3491 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Спомням си как един ден седях умислена на кухненската маса, татко ме погледна със смръщени вежди и естествено попита какво има... Не си спомням нито защо бях умнислена, нито какво му отговорих... Спомням си само думите му: "Каквото и да става...винаги алушай сърцето си...То никога няма да те излъже! "

СЪРЦЕТО И ДВОРЕЦЪТ!

 

Двама млади мъже предложили на две млади жени да им станат спътници в живота.

Единият от тях казал:

-         Мога да ви предложа само моето сърце, в което може да намерите много любов, ако се съгласите да споделите моя труден начин на живот.

Вторият предложил:

-         Мога да предоставя на моята половинка в живота огромен дворец в, който да живее, където да споделяме радостите си в охолство.

Едно от момичетата бързо отвърнало:

-         Сърцето, което предлагаш ти бедни човече е твърде тясно за мен, аз искам простор и светлина, аз искам да се чувствам щастлива, да не се налага да се страхувам за хляба си. Аз избирам двореца и се надявам, че там няма да ми е тясно и скучно. Там ще има всичко от което се нуждая, следователно ще преливам от щастие.

Младият мъж, който предложил двореца, хванал девойката за ръка и казал:

-         Твоята красота е достойна за великолепието на моя дворец. Ти заслужаваш да живееш с мен в охолство и богатство.

И така той завел любимата си в своя дворец.

Втората девойка протегнала нежно ръката си, към този, който и предлагал единствено своето любящо сърце и тихо промълвила:

-         Няма в света по-топло и уютно място от човешкото сърце. Никой, дори огромният дворец не може да се сравни с размерите на това свято и непокътнато убежище.

И девойката тръгнала по криволичеща пътека, водеща към гората с този, който беше избрала за свой верен спътник в живота. Нелека била тяхната съдба. Много несгоди и изпитания срещнали по своя път, но в сърцата им винаги царяло спокойствието и обичта. На нея никога не и станало тясно в малкото сърце на любимия, защото то било изпълнено с безрезервна, нестихваща и дълбока любов, предназначена единствено и само за нея. Чувствали се щастливи заедно в скромния си живот. Изпитали красотата на всепоглъщащата любов, тази която кара сърцата да се слеят в едно цяло и да не се разделят никога, поради материални блага.

Красавицата избрала разкошния дворец, не дълго изпитвала удовлетворение от предоставените и блага и богатства. Скоро тя разбрала, че колкото и огромен да е  дворецът, той има граници. Дворецът  се превърнал за нея в прекрасна златна клетка, в която вече и било трудно дори да диша. Гледала през прозорците и се задушавала от мъка и скръб. Извън нейния богат свят съществуваше нещо прекрасно, което тя никога не почувства – ЛЮБОВ. Великолепието на двореца не можело да заличи тъгата от скърбящото и сърце и да изтрие сълзите от разплаканите и очи. Тя осъзнала, че никога няма да бъде щастлива. Черен воал обгърнал безмилостно сърцето и, докато накрая то спряло да бие. Красавицата загинала в своята златна клетка, която сама бе избрала за себе си.

Хората забравят най-важното, че преди да направят своя избор, трябва да се вслушат в сърцето си, а не в строгия разум, който диктува правила и прави разчети. Хората забравят, че щастието не се нуждае от изобилие и охолство, а от едно топло, биещо за теб сърце – и в това е смисълът на човешкия живот.

Любовни Притчи!



 






Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Здравей ... В притчите винаги има мъдрост и истина .
07.04.2012 21:42
Споделям мислите на баща ти ...
... "Каквото и да става...винаги слушай сърцето си...
То никога няма да те излъже! "...
Щастието наистина се нуждае само от едно топло,
биещо за теб сърце – и в това е смисълът на човешкия живот.
Прекрасен постинг ... Поздравления !

цитирай
2. priqtel12 - Съгласна съм с казаното от баща ти.
08.04.2012 15:13
Аз самата се стремя винаги, когато съм поставена пред избор, да избера пътя, който ми сочи сърцето и мога да кажа, че това винаги е бил правилния избор.
"Няма в света по-топло и уютно място от човешкото сърце." Няма по-правилен път от този, който ни сочи сърцето.....
Поздрави!
Отбих се с удоволствие тук!
Хубав празничен следобед!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: konstant7
Категория: Други
Прочетен: 371087
Постинги: 96
Коментари: 601
Гласове: 3375
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930